Instellingen per taal

Hieronder vindt je een overzicht van alle algemene instellingen per webshop. Zorg ervoor dat je shops al gekoppeld zijn aan jouw persoonlijke account. Wanneer dit nog niet gebeurt is, neem dan contact met ons op.

Ik zie geen talen in mijn shop
Voeg eerst de talen toe in de backoffice van je webshop. (Instellingen > Internationalisatie). De talen hoeven nog niet geactiveerd te worden, maar moeten wel toegevoegd zijn aan je webshop.

Wanneer je dit hebt gedaan, ga dan naar de webshop instellingen op het Auto Translate dashboard (zie het kopje "Waar vind ik de webshop instellingen?" in het vorige hoofdstuk). Klik op 'Instellingen opslaan', zonder de configuratie te wijzigen. Binnen een minuut zal te taal zichtbaar zijn in het dashboard.

Waar vind ik de instellingen per taal?
Ga in het dashboard naar de shop die je wilt instellen. Klik op het configuratie icoontje in de taal de je wilt configureren.

Vertalingen per taal activeren
Standaard zijn alle talen gedeactiveerd. Hiermee voorkomen we dat Auto Translate app al gaat vertalen, voordat je de kans hebt gehad om alles naar wens in te stellen. Je kunt op elk gewenst moment de taal veilig in- en uitschakelen.

Instellingen per veld
Via deze instellingen is het mogelijk om per veld te kiezen óf en wanneer je deze teksten wilt vertalen:

  • Niet vertalen: Auto Translate negeert dit veld en zal nooit teksten vertalen of overschrijven.
  • Eenmalig vertalen: Auto Translate vertaald dit veld eenmalig. Na het vertalen wordt de vorige waarde van deze taal in dit veld overschreven. Daarna zal Auto Translate dit veld negeren.
  • Blijven vertalen:  Auto Translate zal wijzigingen in dit veld altijd blijven vertalen. Dit zorgt ervoor dat je vertalingen altijd up-to-date zijn, maar zorgt wel voor hogere vertaalkosten.

Vertalen na datum
Auto Translate weet niet welke velden je voor het gebruik van de app misschien zelf al hebt vertaald. In dat geval is het natuurlijk zonde om alle eerder vertaalde teksten opnieuw te vertalen. In zo'n geval kun je gebruik maken van de 'Vertalen na datum' instellingen.

Kies per type een datum en tijd. Auto Translate zal alleen items vertalen die ná dit tijdstip zijn gewijzigd. Standaard staat deze waarde op 01-01-2000 00:00 uur. Dat betekend in de praktijk dat alles vertaald zal worden. Verander je de datum naar de dag van vandaag, dan zullen alleen items die vandaag of later aangemaakt zijn vertaald worden.