2. Typografie

Typografie is een belangrijk onderdeel van je webwinkel. Vaak wordt er voor de titels een lettertype gekozen die goed opvalt, wat dikker is en vetgedrukte letters heeft. Voor de body is juist meer een rustig, maar duidelijk lettertype van toepassing die iedereen gemakkelijk kan lezen. In ons thema kun je kiezen tussen een voltallige collectie van Google Fonts.

Titels Google Web Fonts
Kies jouw favoriete Google Web Font voor alle titels van jouw webshop. Hier wordt vaak gekozen voor een vetgedrukt lettertype dat goed opvalt.

Titels Lettertype Dikte
Kies hier de dikte van je titel font. De één houdt van vette letters en de ander van een slankere vorm, maar in ons thema bepaal je het helemaal zelf.


Body Google Web Fonts
Kies jouw favoriete Google Web Font voor alle body teksten van jouw webshop. Hier wordt vaak gekozen voor een duidelijk en rustig lettertype dat prettig leest.

Body Lettertype Dikte
Kies hier de dikte van je body font. De één houdt van vette letters en de ander van een slankere vorm, maar in ons thema bepaal je het helemaal zelf.

Body tekstkleur
Kies hier de tekstkleur van de body. Alle body teksten zullen aangepast worden naar deze kleur. Aangeraden wordt om een iets antraciet lettertype te kiezen, ofwel een kleur die net niet helemaal volledig zwart is. Dit is inclusief de titels.

Highlight kleur
Kies hier de highlight kleur van jouw webwinkel. Deze kleur wordt toegepast op alle elementen die extra onder de aandacht gebracht worden.

Button tekstkleur
Kies hier de tekstkleur van de knoppen. Alle teksten in de knoppen krijgen deze kleur. Aangeraden wordt om bij een lichte achtergrondkleur een donkere tekstkleur te kiezen en bij een donkere achtergrondkleur een lichte tekstkleur.

USP Navigatie tekstkleur
Kies hier de tekstkleur voor de USP Navigatie.

Header tekstkleur
Kies hier de tekstkleur voor de header.

Categorieknop tekstkleur
Kies hier de tekstkleur voor de “Kies een categorie” knop.

Navigatie tekstkleur
Kies hier de tekstkleur voor de navigatie linkjes. Alle navigatie items krijgen vervolgens deze tekstkleur. Aangeraden wordt om bij een lichte achtergrondkleur een donkere tekstkleur te kiezen en bij een donkere achtergrondkleur een lichte tekstkleur.

Slider tekstkleur
Kies hier de tekstkleur van je slider knop. De tekst in de slider knop krijgen deze kleur. Aangeraden wordt om bij een lichte achtergrondkleur een donkere tekstkleur te kiezen en bij een donkere achtergrondkleur een lichte tekstkleur.

Footer tekstkleur
Kies hier de tekstkleur voor de footer linkjes. Alle footer items krijgen vervolgens deze tekstkleur. Aangeraden wordt om bij een lichte achtergrondkleur een donkere tekstkleur te kiezen en bij een donkere achtergrondkleur een lichte tekstkleur.