Introductie

Gevolgen thema installeren
Bij het installeren van een nieuw thema worden design instellingen gereset en zal  direct na het installeren jouw webwinkel op de standaard configuratie van het nieuwe thema draaien. Daarom is het aan te raden om deze stap goed voor te bereiden, zodat je dit snel weer kunt aanpassen.

Bij het omzetten van het thema verdwijnen enkele specifieke instellingen:

Wij raden aan om de overstap tijdens de openingstijden van ons supportteam te doen, zodat er bij eventuele problemen direct iemand van support beschikbaar is voor ondersteuning. Let op! Dit overzetten bedraagt enkel het thema zelf. De instellingen (kleuren, afbeeldingen, ect.) dienen hierna nog handmatig goed gezet te worden.

Thema editor activeren
Wanneer je uitstekend uit de voeten kunt met HTML en CSS, kun je de Thema Editor gebruiken om het design van je webshop naar jouw wens en/of huisstijl aan te passen.

Wanneer je de Thema Editor activeert, wordt jouw webshop losgekoppeld van het hoofdthema en wordt deze gezien als een maatwerk thema. Als InStijl Media het hoofdthema aanpast, worden de aanpassingen dus niet doorgevoerd in jouw thema.

Wanneer je de Thema Editor activeert, ontvang je ook geen updates meer voor het thema. Wanneer InStijl Media een update voor een thema uitvoert, wordt de code toegevoegd aan het hoofdthema, aangezien het thema op onze servers staat. Aan het hoofdthema zijn alle webshops gekoppeld die gebruik maken van dat thema. Wanneer het hoofdthema wordt geüpdatet, wordt de update ook doorgevoerd bij alle gekoppelde webshops.

Thema updates
Het kan zijn dat er een extra functionaliteit toegevoegd aan de webshop, denk hierbij aan een Blog-functie of Productbundels. Wanneer zo’n functie nieuw ontwikkeld is, zijn er updates aan het thema nodig om dit zichtbaar te maken op jouw webshop. Op dat moment zal je in de backoffice de instellingen zien die bij deze functies horen, maar is deze update niet zichtbaar aan de voorkant van je winkel. Om dit te realiseren, zal je zelf de code behorend bij deze functies in de Thema Editor moeten toevoegen. Indien gewenst kunnen wij de code tegen een meerprijs voor jou plaatsen.