Basis instellingen

Hier worden alle instellingen die al standaard in Lightspeed zijn onder het kopje 'Design' Uitgelegd.

Headlines

Voor de bovenste afbeelding hebben wij 3 varianten. Hiervan verschillen de formaten betreft de afbeelding. Afhankelijk van welke variant u heeft gekozen, verschillen de instructies.

Navigatie

U kunt met Navigatie een afwijkend menu creëren dat niet gebaseerd is op de categorieën onder Producten > Categorieën. Door de gelijke webshop kun je menu items selecteren en hier een eigen naam aan geven. In het Unity thema maken we gebruik van momenteel 2 soorten menu types die standaard in dit thema gebruikt kunnen worden.

 1. Default (Navigatiemenu)

  Het hoofdmenu is volledig zelf naar wens in te richten. Standaard komen bovenin de categorieën te staan van uw shop, maar wilt u graag uw eigen menu samenstellen dan is dat ook mogelijk.

  Als u via het Dashboard navigeert naar Design > Navigatie > Default. Alle links die je hier aanmaakt zullen vervolgens ook verschijnen in het menu.

  Categorieën

  De link Categorieën zal altijd in het hoofdmenu verschijnen zodra je categorieën hebt toegevoegd aan je webshop. Dit kun je doen via Dashboard > Producten > Categorieën.

  Inspiratie

  De link Inspiratie zal verschijnen wanneer je een categorie hebt aangemaakt met de naam inspiratie. Deze pagina krijgt dan automatisch de Inspiratie layout en de subcategorieën de Inspiratie artikelen layout.

  Meer over het instellen van de inspiratiepagina vind je hier

  Standaard links

  In het aangepaste menu is het ook mogelijk om standaard links naar de verschillende pagina’s toe te voegen. In het voorbeeld hebben wij bijvoorbeeld de pagina’s ‘Nieuw’ en ‘Sale’ toegevoegd.

  Klantenservice

  De link klantenservice zal altijd in het thema verschijnen achteraan de menu links.

 2. In het Unity Thema hebben wij het mogelijk gemaakt om bezoekers specifiek te kunnen laten zoeken in een categorie.

  Als u via het Dashboard navigeert naar Design > Navigatie. Vervolgens klik je rechts bovenin op de groene knop “Menu toevoegen” en vul je bij titel “Search” in. Als je vervolgens op Opslaan klikt dan is je menu voor de zoekcategorieën aangemaakt en kun je beginnen met categorieën toevoegen aan dit navigatiemenu.

  * Zoektermen worden pas getoond vanaf 3 karakters.

  Wanneer alle categorieën staan ingevuld, zou je als het goed is de categorieën gelijk terug moeten vinden wanneer je een zoekterm in typt.

U kunt ervoor kiezen om bepaalde producten of categorieën extra aandacht te geven op de homepage van uw webwinkel. Het hangt van het door u gekozen thema af hoeveel producten en categorieën u op uw homepage kunt plaatsen. Wij adviseren maximaal twee rijen voor uw producten en twee voor de door u gekozen categorieën.

Ga in het linker menu van de backoffice naar Design > Producten voorpagina om producten te selecteren en naar Design > Categorieën voorpagina om categorieën te selecteren. De vervolgstappen werken exact hetzelfde.

 1. Klik rechts bovenin het scherm op de ... toevoegen knop. 

 2. De product- of categorie pop-upvenster wordt geopend. Klik rechts naast het product op de groene plus om dit product aanbevolen product te maken. Klik rechts naast de categorie op Kies op de categorie aanbevolen categorie te maken.

Wilt u de volgorde wijzigen? Klik op het icoon links naast het product. Houd deze vast terwijl u met de muis het product naar de juiste plek sleept.

U kunt producten/categorieën weer verwijderen naast het product op Verwijderen te klikken. Alle producten verwijderen? Doe dit kan via de bulkactie. Selecteer alle producten die u wilt verwijderen en klik links bovenin op Bulk acties > Verwijderen.